Logo Utrecht University

Het Playful data-driven Active Urban Living (PAUL) project

Wat houdt deelname aan het onderzoek in?

Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door getrainde onderzoekers van het PAUL project. Tijdens dit onderzoek krijgt u toegang tot de PAUL-app en mag u deze 6 weken gebruiken. U mag zelf beslissen hoe vaak u de app gebruikt en hoeveel u er mee gaat bewegen. Naast het gebruik van de PAUL-app verzoeken wij u ook om twee keer zeven dagen lang een accelerometer te dragen. Een accelerometer is een klein apparaatje dat u om uw heup draag en dat wordt gebruikt om uw hoeveelheid fysieke activiteit vast te stellen. Daarnaast bestaat het onderzoek uit drie vragenlijsten en een eindinterview.

Wat kan ik verwachten als ik meedoe?

U kunt zich aanmelden via een korte vragenlijst op deze website. Wanneer u zich aanmeldt voor het onderzoek wordt er contact met u opgenomen door een onderzoeker van het PAUL-projectteam. Er wordt dan een afspraak gemaakt waarbij een onderzoeker u komt informeren over de deelname van het onderzoek en waarbij u alle materialen ontvangt. Het bezoek duurt ongeveer 20 minuten en vindt plaats op een locatie naar uw voorkeur.

Een dag voordat de studie begint ontvangt u een online vragenlijst en wordt u gevraagd om de accelerometer te dragen. Wanneer u de accelerometer een week gedragen heeft, krijgt u een inlognaam en wachtwoord die u nodig hebt om in te loggen op de PAUL-app. Dezelfde dag kunt u al beginnen met het gebruik van de app. In de laatste week van het onderzoek (week 7) wordt u verzocht nogmaals de stappenteller een week lang te dragen.

Na deze week krijgt u een derde vragenlijst toegezonden waarin we u vragen naar uw ervaringen met de app. We nodigen u dan ook uit voor een interview waarin u kunt vertellen over uw ervaringen met de PAUL-app. Het interview duurt ongeveer 20 minuten en vindt ook weer plaats op een locatie naar uw voorkeur.

Kan ik zomaar stoppen met de studie?

Ja, als u zich bedenkt kunt u op ieder moment stoppen, zonder hiervoor een reden op te geven. U hoeft daarvoor alleen maar een mail te sturen met uw afmelding naar: paulonderzoek@uu.nl