Logo Utrecht University

Het Playful data-driven Active Urban Living (PAUL) project

HET ONDERZOEK

Zou u graag meer willen bewegen, maar vindt u het lastig om hiermee te beginnen en om het vol te houden? Gebruik dan de PAUL-app!

Het PAUL project wil onderzoeken of er een leuke en gemakkelijke manier is om mensen te motiveren om meer te bewegen. Hiervoor is de PAUL-app ontwikkeld: uw persoonlijke coach om u te helpen meer te bewegen. Op momenten die u het beste uitkomen, of u nu gaat wandelen, hardlopen of krachtoefeningen wilt uitvoeren. Met uw hulp willen we de PAUL-app testen. U hoeft hiervoor niet per se goed te zijn in sport!

Het PAUL (Playful Active Urban Living) project

Het PAUL-team bestaat uit onderzoekers van de Universiteit Utrecht, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam en twee Braziliaanse universiteiten: Federal University of São Paulo en de Federal University of São Carlos.

De PAUL-app

Met behulp van de app kunt u gaan bewegen op een niveau dat bij u past, of u nu gaat hardlopen, wandelen of kiest voor kracht oefeningen.

Om u te motiveren heeft de app verschillende functionaliteiten. Zo helpt de app met het vaststellen van een realistisch beweegdoel dat aansluit bij uw wensen en die in uw agenda past. Tijdens het gebruik van de app krijgt u informatie over wat u moet doen om uw doel te halen. Daarnaast geeft de app tijdens uw hardloop- of wandelsessie tips voor het uitvoeren van krachtoefeningen in het park, zodat u zeker weet dat u de oefeningen goed uitvoert. Wilt u meer weten over de PAUL-app? Lees er hier meer over.

Resultaten

Met dit onderzoek willen we achterhalen hoe we mensen op een eenvoudige en prettige manier kunnen motiveren om meer te gaan bewegen, op een manier die voor iedereen toegankelijk is. Het is belangrijk om voldoende te bewegen, want wanneer mensen meer bewegen hebben ze een grotere kans op een goede gezondheid en een hogere kwaliteit van leven.