Het Playful data-driven Active Urban Living (PAUL) project

Onderzoeksteam

Het interdisciplinaire PAUL-onderzoeksteam bestaat uit onderzoekers van de Universiteit Utrecht, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Wageningen University and Research en twee Braziliaanse universiteiten: de Universidade Federal de São Paulo en de Universidade Federal de São Carlos.

Onderzoeksteam in Nederland

Marije Deutekom – Project manager Nederland

Marije Deutekom is lector Kracht van Sport aan de Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Inholland. Zij is mede initiatiefnemer van het project en neemt zitting in de projectstuurgroep.

 

Ben Krose – Projectmanager Nederland

Ben Kröse is emeritus professor aan de Universiteit van Amsterdam en lector ‘Digital Life’ aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij is verantwoordelijk voor de machine learning en data science activiteiten in het project, alsmede de ontwikkeling van de PAUL app.

 

Dick Ettema – Projectmedewerker

Dick Ettema is hoogleraar Stedelijke Bereikbaarheid en Sociale Inclusie, met specifieke interesse in het effect van actief transport en beweging op gezondheid. Hij is mede-initiatiefnemer van het PAUL project en lid van de projectstuurgroep.

Karlijn Sporrel – Onderzoeker

Karlijn Sporrel is een promovendus aan het PAUL project. Ze heeft Bewegingswetenschappen gestudeerd en is nu werkzaam bij Sociale Geografie. Zij is verantwoordelijk voor de uitvoering van het onderzoek en de praktische zaken die bij dit onderzoek komen kijken.

Monique Simons – Projectmedewerker

Monique Simons (Bewegingswetenschapper) is onderzoeker ‘Digitale (game) technologieën voor een gezonde leefstijl’ aan de Universiteit Wageningen. Binnen het PAUL project brengt ze haar expertise in op het gebied van gedragsverandering via (game) technologie en interventieontwikkeling en evaluatie.

Nicky Nibbeling – Onderzoeker

Nicky Nibbeling is onderzoeker bij het lectoraat Kracht van Sport en docent bij de opleiding Toegepaste Psychologie. Nicky denkt mee over de inhoud en uitvoering van het onderzoek.

 

Rémi de Boer – App ontwikkelaar

Rémi is werkzaam als docent en onderzoeker bij ‘Digital Life’ aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij is de ontwikkelaar van de PAUL applicatie. Tijdens het onderzoek zal Rémi de PAUL app onderhouden en ondersteuning geven bij eventuele technische problemen.

Shihan Wang – Onderzoeker en app ontwikkelaar

Shihan Wang is een post docterale onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam (machiene learning lab).  Binnen het PAUL project is ze  verantwoordelijk voor de data analyse en het ontwerpen en ontwikkelen van een zelf-lerend algoritme voor de PAUL applicatie.

Hoofdonderzoeker van Brazilië

Victor Dourado – project manager Brazilië

Prof. Dourado (universitair hoofddocent aan de Federal University of São Paulo) is een specialist in klinische bewegingsfysiologie en geïnteresseerd in het toepassen van technologische applicaties voor het verbeteren van de algemene fitheid. Hij is mede-initiatiefnemer van het PAUL project en verantwoordelijk voor het testen van de applicatie in Brazilië.