Logo Utrecht University

Het Playful data-driven Active Urban Living (PAUL) project

De PAUL app

De PAUL-app is ontwikkeld voor mensen die het belangrijk maar moeilijk vinden om meer te gaan bewegen. Geen mens is hetzelfde en daarom is de app zo ontworpen dat deze zich kan aanpassen aan uw persoonlijke wensen. U kunt dus met de PAUL-app net zoveel bewegen als u zelf wilt en op het niveau dat u kiest. Dus, of u nu 15 minuten wilt gaan wandelen of wilt leren om 30 minuten hard te lopen, het kan met de PAUL-app!

De ontwikkeling van PAUL

PAUL is ontwikkeld door een team van onderzoekers met diverse achtergronden in samenwerking met verschillende kennispartners. De PAUL-app is gebaseerd op voorgaande onderzoeken en theorieën van gedragsverandering. Daarnaast hebben we ook mensen zoals u gevraagd hoe de ideale beweeg-app eruit ziet. Het resultaat: een wetenschappelijk onderbouwde beweeg-app, ontwikkeld voor en door u.

Aangezien de PAUL-app voor wetenschappelijk onderzoek is ontwikkeld, zijn er voor u geen kosten verbonden aan het onderzoek. U hoeft dus niet te betalen om toegang te krijgen tot meer of ‘betere’ functies. U krijgt ook geen reclame aangeboden tijdens het gebruik van de PAUL-app. De gegevens die door de app wordt verzameld worden uitsluitend gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.

Wat kan ik er mee?

De PAUL-app wordt uw persoonlijke coach om u te helpen meer te bewegen. Hiertoe heeft de PAUL-app een aantal verschillende functionaliteiten. We hebben de belangrijkste voor u hieronder op een rijtje gezet.

Het vaststellen van een doel

Meer gaan bewegen kan best lastig zijn, vooral wanneer u het druk heeft of wanneer het weer niet zo goed is. Om ervoor te zorgen dat u toch tijd vrijmaakt om te bewegen, kan het helpen om een beweegdoel vast te stellen. Daarom kunt u, samen met de PAUL-app, een realistisch en passend beweegplan opstellen. Uw beweegplan wordt op maat gemaakt voor u, door rekening te houden met uw huidige beweegniveau en met uw eigen doel. Het beweegplan helpt u met het halen van uw eigen doel door uw beweegintensiteit stapsgewijs te verhogen. Is het doel wat u heeft gezet toch te gemakkelijk of te lastig? Geen probleem, u kunt uw beweegdoel aanpassen wanneer u wil.

Het krijgen van feedback

Om te weten of u goed op weg bent met het halen van uw beweegdoel krijgt u feedback van de PAUL-app. U krijgt informatie over wat u al heeft gedaan en wat u nog meer kunt doen om uw doel te halen. U kunt de feedback zien tijdens uw oefeningen, maar ook naderhand in een handig overzicht.

Instructies voor het uitvoeren van krachtoefeningen

Het uitvoeren van krachtoefeningen (spier- en botversterkende oefeningen, zoals squats en opdrukken en het tillen van gewichten) is belangrijk voor uw gezondheid. Maar het is soms lastig om te weten welke oefeningen u kunt uitvoeren en waar. Bovendien is het vaak niet duidelijk hoe je een oefening goed kunt uitvoeren. Daarom bevat de PAUL-app handige instructiefilmpjes, die u kunt bekijken tijdens uw oefeningen. Zo leert u hoe u de oefeningen op de juiste manier kunt uitvoeren, gewoon in de buitenlucht!